Rækkevidde

Det er umuligt at give et eksakt tal på, hvor langt maling rækker, da der er så mange forhold at tage hensyn til, når der skal laves et estimat på malingens rækkevidde. Det betyder dog ikke, at du ikke kan få en god ide af, hvor meget maling du skal handle ind til dit næste maleprojekt. Her på siden finder du nogle punkter, som du skal have med i dine overvejelser, når du skal beregne mængden, du skal bruge til næste projekt. Og du finder også nogle overordnede vejledende rækkevidder til de forskellige malingstyper.

Husk, at du på de enkelte produkter kan se en vejledende rækkevidde, når du har valgt størrelse og farve. Fx rækker 9 liter af træbeskyttelsen Demidekk Ultimate til ca. 76,5 kvm ved uhøvlet træ eller 99 kvm ved høvlet træ. Dette tal svarer til én overmaling. Derfor skal du også indregne, hvis overfladen fx skal have to omgange. I så tilfælde skal du ca. halvere rækkevidden, da overfladen – som regel – ikke suger lige så meget anden gang som første.

Rækkevidde på maling
Løb ikke tør for maling, når først du er kommet i gang!

Malingens rækkevidde

Som det blev set allerede ved ovennævnte eksempel, så kan der hurtigt være flere faktorer, der spiller ind på malingens rækkevidde. I det tilfælde var det afgørende, om træet var høvlet eller ej. Men tag også hensyn til følgende forhold, når du skal prøve at beregne, hvor meget maling du skal bruge: Har overfladen før været malet? Og skal den så have en helt anderledes farve nu? Er overfladen grundet? Maler du med et tykt eller tyndt lag maling? Er det en atypisk overflade, der fx suger mere end normalt? Bruger du den rette type maling til den udvalgte overflade? Hvor mange lag maling skal overfladen bruge for at blive pæn?

Stil dig selv nogle af disse spørgsmål, når du overvejer, hvor meget maling du skal bruge til dit projekt, så er du et skridt tættere på at få bestilt den rette mængde første gang.

Rækkevidde efter type

Selvom variabler som overfladens sugeevne og lagtykkelsen har en afgørende indflydelse på produktets rækkevidde, så har vi alligevel angivet nogle overordnede rækkevidder, der er inddelt efter produkttyper. Se dem her, og dan dig et overblik. Men husk også at tjekke det enkelte produkt!

Husk, at de angivne rækkevidder kun er vejledende. Og husk, at du kan se et mere produktspecifikt estimat på de enkelte produkter, hvor du også finder datablade mm.

Stadig i tvivl om, hvor meget maling du skal bruge? Så ring til os på 40 44 21 19, så rådgiver vi dig gerne vedrørende dit projekt!